Η περιποίηση των μαλλιών μας από έναν επαγγελματία είναι σίγουρα απολαυστική. Όμως οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και το κόστος, πολλές φορές δεν αφήνουν περιθώριο για συχνές επισκέψεις σε ένα κομμωτήριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αμελούμε την φροντίδα τους. Προσέχοντας μερικά απλά πράγματα μπορούμε να τα περιποιηθούμε σωστά και στο σπίτι.

Τύποι μαλλιών

Κάθε τύπος μαλλιών έχει διαφορετικές ανάγκες.

Λιπαρά μαλλιά: έχουν θαμπή όψη και χρειάζονται τακτικό λούσιμο

Ξηρά μαλλιά: σπάνε εύκολα και κάνουν ψαλίδα

Μικτά μαλλιά: αποτελούν έναν συνδυασμό και των δυο τύπων, έχουν λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες

Κανονικά μαλλιά: δεν εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα όμως με την πάροδο του χρόνου και τις βαφές αλλάζουν και μετατρέπονται σε έναν από τους άλλους τύπους

Λούσιμο

Η σωστή περιποίηση ξεκινά από το λούσιμο. Η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών ή από παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες ή οι ορμονικές διαταραχές. Σημαντική είναι η επιλογή του σωστού σαμπουάν που θα περιποιηθεί τα μαλλιά από την ρίζα μέχρι τις άκρες. Προσοχή πρέπει να δίνεται επίσης και στη θερμοκρασία του νερού.

Μάσκα μαλλιών

Μετά το ξέβγαλμα των μαλλιών είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα μαλλιών. Την απλώνουμε με προσοχή κυρίως στις άκρες και την αφήνουμε να δράσει για 3 λεπτά στη συνέχεια ξεβγάζουμε. Οι μάσκες συμβάλλουν στην βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών, αποκαθιστούν την ζωντάνια της τρίχας και τα προστατεύουν από τις αλλαγές του καιρού.